MARI TERKOMAAAsun ja työskentelen tällä hetkellä Espoossa
kokopäiväisenä kuvataiteilijana. Aloitin taideopinnot vuonna 2007 ja valmistuin
2010. Taiteilijaksi ryhtyminen oli
pitkäaikainen haave ja tietoinen valinta, aluksi hieman pelotti, kun lopetin
päivätyöt. Maalaaminen yksinkertaisesti kiehtoi aina vaan enemmän ja enemmän,
ja vei sitten kokonaan mukanaan. Nyt pelottaa lähinnä ajatus, jos en voisikaan
enää maalata.

En pyri kopioimaan todellisuutta vaan kuvaantunnetiloja. Käytän mielelläni monia eri tekniikoita. Maalaustavassani yhdistyyusein pointillismi ja action-painting. Se on sellaista sekä hallittua ettävaistonvaraista roiskintaa, maalin tiputtamista ja valuttamista. Teoksetsyntyvät monista eri värikerroksista, pilkuista sekä hiilellä tehdyistä viivoista.

Akryyleillä maalaan usein käsillä ja palettiveitsellä, pensseliä käytän vain harvoin. Kesäisin innostun ainaakvarelleista, maalaan niitä usein luonnon keskellä.

Maalaan myös intohimoisesti sekatekniikalla.Saatan yhdistää kankaalle paperia, öljyväriä, tussia ja öljypastelleja, kaikkea mahdollista.

Tavoitteenani on aina antaa myös katsojalle tilaanähdä mitä hän haluaa ja mahdollisuus kehittää oma tarinansa. Teoksissani väritja tunnelma ovat usein pääosassa. Luonto ja sen voima inspiroivat minua.Vuodenaikojen ja sään muutokset antavat aiheita maalauksiini. Valon, varjojenja värien vaihtelu samassa paikassa päivän eri aikoina on kiehtovaaLisää Marista ja hänen töistään: www.mariterkomaa.com